19 Sep, 2024
Latest News:

Instrucțiuni redactare

Autorii sunt rugați să înainteze articole (maximum 10 pagini) redactate la un rând, cu font Times New Roman de 12 puncte, în format electronic, pe adresa de e-mail a doamnei conf. univ. dr. Violeta Turcuș: violeta.turcus@gmail.com.

Pentru a redacta corect materialele înaintate redacției, vă rugăm să respectați următoarele instrucțiuni: oglinda paginii va fi 17×25 cm (sus 2,7 cm; jos 2 cm; stânga 2 cm; dreapta 2 cm); titlul articolului se scrie cu majuscule, bold, centrat; numele autorilor se scriu tot centrat, la un rând distanță de titlu, prenumele de rând, numele cu majuscule (ex. Ioan VALERIU) însoțite de notă de subsol (marcată cu semn de tipul *) cu funcția și instituția la care activează; textul va începe la o distanță de un rând de numele autorilor; capitolele din articol atunci când este cazul se scriu cu majuscule, boldat și la un tab de margine. Bibliografia se va redactată conform regulilor prezentate de Universitatea Harvard – Harvard Referencing System (sistem de referință Harvard):

  • Publicații periodice

NUME DE FAMILIE, Inițiale. (Anul publicării – în paranteză) Titlul articolului. Titlul revistei/jurnalului – cu italice sau subliniat. Numărul volumului. (Numărul părții/luna – în paranteză). p. urmat de numărul de pagini.

  • Cărți cu 1, 2 sau 3 autori

NUME DE FAMILIE, Inițiale. & NUME DE FAMILIE, Inițiale. (Anul publicării – în paranteză) Titlul cărții – cu italice sau subliniat. Seria și volumul – dacă există. Ediția – în cazul în care nu este prima. Locul publicării: Editura.

  • Cărți cu 4 sau mai mulți autori

NUME DE FAMILIE, Inițiale. et al. (Anul publicării – în paranteză) Titlul cărții – cu italice sau subliniat. Seria și volumul – dacă există. Ediția – în cazul în care nu este prima. Locul publicării: Editura.

  • Capitole din cărți

NUME DE FAMILIE, Inițiale. (Anul publicării – în paranteză) Titlul capitolului. În: Autorul sau Editorul Publicației – Nume de familie, Inițiale cu (ed.) – în paranteze, dacă este relevant. Titlul cărții – cu italice sau subliniat. Seria și volumul – dacă există. Ediția – în cazul în care nu este prima. Locul publicării: Editura.

  • Website & Document Online

NUME DE FAMILIE, Inițiale sau numele website-ului dacă nu există autor (Anul – în paranteză) Titlul website-uluicu italice sau subliniat. Numere, dacă site-ul este parte a unei serii. [Online – în paranteze pătrate] Available from/Disponibil la – URL (se scrie link-ul unde poate fi găsit site-ul). [Accessed/Accesat: urmat de data ultimei accesări, în paranteze pătrate].

Exemple de bibliografii redactate în acest mod se pot găsi în cuprinsul revistei.

Articolele primite la redacție, înainte de a fi publicate, vor fi referate de către specialiști. Pentru a face cunoscute tuturor celor interesați din țară și din străinătate, activitatea didactică și de cercetare științifică, prioritățile în domeniu, metodele de predare în școala românească, articolele de sinteză etc. trimise redacției vor avea sub titlul în limba română, titlul în limba engleză urmat de numele autorilor, în continuare un scurt rezumat (Abstract) de maximum 10 rânduri și câteva cuvinte cheie (Key words) tot în limba engleză.

 

Difuzarea revistei este sponsorizată de

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad